
DB Tarımsal Enerji, sürdürülebilirlik ve çevre dostu stratejileri odağına alarak tasarladığı ofis binası projesi ile Amerika YeÅŸil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Sertifikası’nı almaya hak kazandı.
Dünya genelinde binaların çevreye duyarlı tasarım ve inÅŸaat süreçlerini deÄŸerlendiren en saygın sertifikasyon programı olarak öne çıkan LEED sertifikası sürecinde, DB Tarımsal Enerji idari bina projesi 68 puan elde ederek, GOLD LEED olarak derecelendirildi. Makomim A.Åž. Mimar Derya Akdurak tarafından tasarlanan idari bina ilk tasarım sürecinden itibaren LEED sertifikasyon sürecinde enerji verimliliÄŸi, su tasarrufu, yenilikçi malzeme kullanımı, atık yönetimi ve iç mekan kalitesi gibi birçok çevresel faktör deÄŸerlendirmeye alındı.
Çevreye VerdiÄŸimiz Önemin Bir Göstergesi
Sürdürülebilir stratejileri yalnızca üretim süreçlerinde deÄŸil, insana dokunan her alanda hayata geçirme kararlılığında olduklarını belirten DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Selçuk Borovalı, “İdari bina GOLD LEED Sertifikasını çevreye ve paydaÅŸlarımıza karşı olan sorumluluklarımızı doÄŸru yönetme çabamızın bir sonucu olarak görüyoruz. Yenilikçi teknolojiler ve geliÅŸmiÅŸ yönetim sistemleri ile tasarlanan binanın, gelecek vizyonumuza hizmet edecek ÅŸekilde kaynak kullanımı, enerji ve su verimliliÄŸi, çalışan memnuniyeti ve güvenliÄŸi gibi pek çok alanda iyileÅŸme saÄŸladığını tecrübe ediyoruz. Bu kapsamda sürdürülebilirlik eksenindeki bütünsel yaklaşımımızı tüm operasyonel ve yönetsel alanlarda hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu ile İnÅŸa Edildi
DB Tarımsal Enerji’nin sürdürülebilir gelecek vizyonu doÄŸrultusunda hayata geçirilen idari bina projesinin, insanı ve çevreyi merkeze alan bir yaklaşımla öncellikle bulunduÄŸu bölgede öncü olması hedefleniyor.
Tasarım sürecinde binanın yönelimi, mekânsal kurgusu, verimli enerji kullanım performansı gözetilirken, kaynakların verimli kullanımı ön planda deÄŸerlendirildi. Binada, su verimliliÄŸini arttırmak amacıyla, geri dönüÅŸtürülmüÅŸ su sistemleri kullanımı, yaÄŸmur suyu depolama alanlarının oluÅŸturulması yoluyla %56,1 oranında su tasarrufu saÄŸlanıyor. Binanın tüm enerji ihtiyacı ise güneÅŸ enerjisi panelleri aracılığıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanıyor. Ayrıca, inÅŸaat sürecinde ve bina iÅŸletmesinde kullanılan geri dönüÅŸtürülebilir ve yerli kaynaklardan tedarik edilen malzemeler, doÄŸal kaynakların korunmasına katkı saÄŸlıyor.
Çalışan SaÄŸlığı ve Konforu Öncelikli
DB Tarımsal Enerji idari binası, yalnızca çevreye deÄŸil, kullanıcılarına da odaklanarak tasarlandı. Havalandırma sistemlerinde yüksek standartlarda filtrelerin tercih edilmesi ve iç ortam hava kalitesine yönelik detaylı çalışmalar, çalışan saÄŸlığı ve konforunu artırmayı hedefliyor. Ayrıca, sıfır atık stratejisi kapsamında inÅŸaat sırasında ortaya çıkan atıklar geri dönüÅŸüme kazandırılırken, bina iÅŸletmesinde de etkili atık yönetimi prosedürleri uygulanıyor.
R E K L A M